Recept van de week

In de categorie ‘recept van de week’ krijg je elke week een recept, met de focus op gezonde gerechten. Denk hierbij aan avondmaaltijden die laag zijn in calorieën, sapjes met veel groenten of lekkere lunchrecepten. Met het recept van de week laat ik zien dat je heerlijke maaltijden of tussendoortjes kunt maken met gewone ingrediënten. Omdat Gezond koken makkelijker is dan je denkt!

Gebakken kabeljauw in tomatensaus met patatas bravas en spinazie

Voor deze week heb ik gekozen voor gebakken kabeljauw in tomatensaus met patatas bravas en spinazie (een recept van Boerschappen). Via Boerschappen kun je iedere week super verse maaltijden rechtstreeks van de boer krijgen. Dit wordt gekoeld bij je thuisbezorgd.



Ingrediënten (per persoon):

ingredienten

Bereidingswijze:

Stap 1: Was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kruid de blokjes aardappelen met paprikakruiden, zo krijgen ze mooi een krokant laagje. Verhit dan olie in een hapjes/wokpan en bak de aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten.

Stap 2: Snipper de ui en pers de knoflook (je kunt ook voor kant-en-klare knoflook kiezen). Verhit vervolgens in een koekenpan de olie en fruit de ui en de helft van de knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de passata toe, breng aan de kook, zet zachter en laat het 10 minuten koken.

Stap 3: Verwarm ondertussen in een koekenpan de olie en bak de kabeljauwfilet op midden hoog vuur 6 minuten. Na 4 minuten keer je de kabeljauwfilet om.

Stap 4: Verhit in een wok olie, voeg de andere helft van de knoflook en spinazie toe. Roerbak dit mengsel voor 2-3 minuten.

Stap 5: Schep de aardappelblokjes uit de plan en laat de aardappelen vervolgens uitlekken op een bord met een stuk papier.

Stap 6: Leg de gebakken kabeljauw op het bord, schep de tomatensaus hier op. Serveer het dan uit. ZIe onderstaande afbeelding voor het resultaat van de kabeljauw met de patatas bravas en spinazie.

eind resultaat van het koken

Wist je dat spinazie een bron is van vitaminen. Bovendien bevat spinazie een hoge concentratie aan nitraat wat een bijdrage kan leveren aan het verlagen van de bloeddruk.