Biologisch eten wint de laatste jaren aan populariteit. Dit is wat mij betreft volledig terecht. Biologisch biedt niet alleen voordelen voor onze gezondheid, maar vaak ook voor het milieu en, niet in de laatste plaats, het welzijn van dieren.
Slim eten betekent het maken van de juiste keuzes. Zelf vind ik dat ook lastig. Zoals eerder geschreven, is de prikkeling van hypersmakelijke voedingsstoffen (zoals suiker en vet) erg verleidelijk. In mijn streven naar een (blijvend) fit gewicht probeer ik bewust stil te staan bij de voedingskeuzes die ik gedurende de week maak.
Tussendoortje
Graag wil ik een bij mij geliefd tussendoortje uitlichten: vegan en ambachtelijk gemaakte biologische koekjes uit de Friese provincie. De gebroeders Bil maken onder het label Billy’s Farm diverse koekjes. Ik zal straks mijn favoriet benoemen. Alle geproduceerde koekjes zijn volledig plantaardig en geschikt voor mensen met een melk- of ei-allergie. Bij veel natuurvoedings- of gezondheidswinkels in Nederland zijn deze koeken te koop; zelf haal ik ze altijd direct bij de bakkerij vandaan. Via de website van Billy’s Farm lees je meer over het ambachtelijke productieproces en kun je ook de webshop bekijken.


Favoriete koekje
Welk koekje is dan mijn favoriete tussendoortje? Ik ben fan van de spelt fruitkoek. Dit was misschien ook al te raden na aanleiding van de bovenstaande foto. Op mijn recente skireis had ik deze koeken meegenomen. Ze passen makkelijk in je ski-jas, zijn per stuk verpakt en na een intensieve dag skiƫn smaken ze heerlijk!