Gevulde paprika met rijst
De rode paprika is een bom vol vitamine C, daarbij is deze paprika wat zoeter dan de groene paprika en ook makkelijk te eten voor kinderen. Deze week maak ik daarom gevulde paprika met rijst en recept wat snel klaar te maken is, kindvriendelijk en laag in calorieën is.
Ingrediënten (per persoon)
2,25 paprika
0.25 Aubergine
75 gram rijst (zilvervliesrijst)
30 gram spekjes
1 theelepel nasikruiden (euroma)
50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
Stap 1:
Doe de rijst in de pan en kook dit voor 8 minuten en bak ik de tussen tijd de spekjes in een hapjespan.
Stap 2:
Was de aubergine en 1 paprika en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de andere twee paprika’s door de helft en haal de zaadlijst uit de paprika.
Stap 3:
Zodra de rijst heeft gekookt, giet je het vocht af en laat je de rijst staan met de deksel op de pan. De spekjes haal je uit de hapjespan en leg je in een bord om uit te lekken (handig op een stuk keukenpapier).
Stap 4:
Bak de gesneden aubergine en blokjes paprika in de hapjespan waar het bakvet van de spekjes zit en voeg hierbij nasi kruiden toe.
Stap 5:
Voeg de rijst toe aan de hapjespan en zet deze uit. Vul vervolgens de paprika’s en leg deze in een ovenschaal en gratineer ze met de kaas.
Stap 6:
Bak de paprika’s in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Geschatte voedingswaarde van dit gerecht
Calorieën ≈ 650 kcal
Koolhydraten ≈ 83,5 g
Eiwitten ≈ 26,5 g
Vetten ≈ 27,4 g
Vezels ≈ 9,9 g
Wist je dat:
Rode paprika’s tweemaal meer vitamine C bevatten dan groene paprika’s? Daarbij zitten paprika’s vol met vitamine en vezels en zijn laag in calorieën.